L.H. Gezond en Fit is opgericht door Lea Hendriks. Zij is enthousiast voor het in beweging brengen van kinderen. In haar eigen jeugd heeft zij altijd aan sport gedaan in allerlei verschillende vormen, maar sinds juli 2018 is de voornaamste sport die Lea beoefent CrossFit. Sindsdien kijkt zij met een vernieuwde blik naar een gezonde leefstijl.

Lea is opgegroeid met een gezond gewicht, maar helaas is het haar niet gelukt dat gezonde gewicht vast te houden toen zij volwassen werd. Een ongezond gewicht bracht ook een slechte conditie en een laag zelfbeeld met zich mee. Dit veranderde, in positieve zin, toen zij besloot te starten met CrossFit. Haar kledingmaat werd weer wat kleiner, en haar positieve zelfbeeld groter. 

Dat Lea zich specifiek richt op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, komt voort uit haar affiniteit met kinderen in die leeftijdsgroep door haar werk als leerkracht in het basisonderwijs. Helaas ziet zij daar dat kinderen van deze leeftijd al vaak met gewichtsproblematiek te maken hebben en de daarbij behorende motorische problemen en het lage zelfbeeld niet zonder extra beweging en aanmoediging de baas kunnen worden. 

L.H. Gezond en Fit heeft als doel kinderen enthousiast te maken voor beweging, zodat kinderen kunnen werken aan de ontwikkeling van hun motoriek en zelfbeeld. 

Niet alleen voor kinderen met overgewicht, maar ook kinderen die door andere oorzaken te maken hebben met een verlaagd zelfbeeld of zwak(ker) ontwikkelde motoriek kan het van groot belang zijn te ontdekken wat zij allemaal wel kunnen in plaats van wat zij (nog) niet kunnen. Daarom ligt ook hier een stukje doelgroep van L.H. Gezond en Fit.